Updates lukten niet

Ik heb de laatste tijd meerdere keren geprobeerd meer dan 250 updates te installeren, maar dat ging niet, ik kreeg een foutmelding.

Vandaag heb ik de FTP server waar de updates van gedownload moeten worden veranderd, en toen lukte dat ook!

Grafische kaart kapot

Een half jaar geleden ging mijn grafische kaart kapot. Deze is toen vervangen door een ASUS NVIDIA GEFORCE GT 610, maar daar had Ubuntu toen nog geen driver voor. Hierdoor werd het scherm op resolutie 640x480 weergegeven.

Vandaag op goed geluk gegoogeld en driver gevonden. Installatie was heel gemakkelijk en nu ben ik weer terug in de gewenste resolutie....

Ubuntu 12.04 -> 14.04 LTS.

De afgelopen paar dagen heb ik mijn Ubuntu Virtual Private Server geugrade van versie 12.04 naar 14.04.

Het ging sneller en gemakkelijker dan ik gedacht had.

Transip.nl is een heel goede provider.

lamp-server

Ik wilde een lamp server installeren op mijn laptop, en het lukte maar niet. Nadat ik mijn oude aantekeningen erop nageslagen had vond ik het commando wat ik nodig had!

$sudo apt-get install lamp-server^

Helemaal niet gedacht aan dat dakje aan het eind. Afijn over mijn niet werkende 'oude' lamp-server werd een nieuwe overheen geïnstalleerd en daarna deden de server en phpmyadmin het weer!

Melding bij het inloggen op VPS

Gisteren kreeg ik de melding: "=> /boot gebruikt 91.2% van 227MB" bij het inloggen op mijn Virtual Private Server. Het bleek te gaan om oude niet meer actieve kernels die verwijderd moesten worden. Na veel rondvragen en veel advies kon ik vandaag het probleem oplossen. Zie optie Oplossingen in het hoofdemenu.

Converteren audio bestanden.

 

Ik had een audio bestand van het type wma, maar de flash player die dit bestand op mijn Joomla website zou moeten afspelen ondersteunt geen wma bestanden. Dus moest ik mijn audio bestand converteren naar mp3. Ik gezocht in het Ubuntu Software Centrum, en daar vond ik het programma pacpl. Ik heb dat dus gedownload en geïnstalleerd, blijkt het alleen in terminal mode te werken. Dus drukte ik CTL-ALT-T in om in terminal mode te komen en type $pacpl en kreeg een lijstje met opties. Na drie keer proberen had ik heel gemakkelijk een mp3-tje van mijn wma-bestand.

$pacpl --help

 

Deze website online geplaatst.

Gisteren www.ubuntu.aljo.net online gezet op mijn Virtual Private Server. Zal proberen verslagen van mijn ervaringen met Ubuntu in dit logboek te publiceren.

Aljo_